Niks zat mee bij de Beekse Bergen

Eind mei en de gehele maand Juni in 2004, zijn de Bosjes nog enkele weekenden weggeweest voordat de zomervakantie begon.
De dag die het meeste indruk heeft gemaakt op de familie is de dag waarop niks leek mee te werken, 21 mei, Hemelvaart. Er werd richting de Beekse Bergen gevaren, op 18:00 kwam de Gaïm in de recreatieplas Hilvarenbeek een aantal keren te ondiep water tegen. De boot kon dus nergens aanleggen. Uiteindelijk hebben we aangelegd naast een rondvaartboot, waarvan de kapitein ons waarschuwde dat we de volgende ochtend waarschijnlijk weggestuurd zouden worden.


De volgende ochtend kwam er inderdaad een bullebak van een schipper aankloppen om te zeggen dat we weg moesten. Dick loopt naar het havenkantoor om te vragen waar de Gaïm dan zou kunnen liggen, waarop de receptie zegt dat dat aan de hele kant van het meer mogelijk is.. En uit ervaring kan Dick later zeggen dat dit niet klopt, hij heeft een aantal keren compleet vast gezeten met de boot. De Gaim gaat tot 1,5 meter diep en van die diepte is in de recreatieplas Hilvarenbeek niet altijd sprake. Uiteindelijk kwam alles goed we kregen de mooiste plek aan een betonnen steiger, met een mooi uitzicht.


Na eindelijk aangelegd te hebben, werd er plan gemaakt om de roofvogels in het safaripark te bekijken. Maar nee, de Kapitein bleef aan boord, want de cabrio-kap ging niet dicht. Dick wachtte op de monteur die de kap zou maken, waarna hij zich aan kon sluiten bij de rest van de groep.
Aan het einde van de dag kwam toch alles goed, lekker gedineert bij een van de restaurants aan de overkant van het meer. We konden deze alleen bereiken door allemaal aan boord van de bijboot te stappen en met z’n vijfen opgepropt richting de overkant te varen. Toch een knusse en gezellige afsluiter van de hemelvaart.

Ook leuke herinneringen opdoen tijdens de hemelvaart op een Linssen Grand Sturdy 500, dan kunt u eens een kijkje nemen op de Yacht Charter Urk om meer info over verhuur van de Gaïm.

Een reactie plaatsen ↓

Nog geen reacties

Plaats een reactie