Koninginnendag en door naar Culemborg

De start van een weekje vakantie begint met koninginnedag, waarop wij vroeg wegvaren richting Schoonhoven. Hier is maar 1 plek vrij en hebben dus geluk dat wij in deze kleine haven kunnen aanleggen. In Schoonhoven bezoeken wij allerlei vrijmarkten waar muziek uit de jaren 60 en 70 wordt gedraaid.

Na heerlijk gegeten te hebben komen we net voor het donker terug op de boot. Voor we het wisten begon het oorverdovend te onweren. Tijdens het noodweer kwam er nog een gemeente ambtenaar op bezoek. Wij moesten even een formulier invullen voor de rekening die wij voor die nacht moesten betalen. Dit mocht niet contant betaald worden.. 2 maanden later krijgen wij eindelijk de rekening, € 11,90..

De volgende dag stond het water een halve meter lager en stonden de lijnen behoorlijk strak, hier schrokken we even van. Maar goed, Gameboys aan de hand en op naar Culemborg.

We bezochten Culemborg, omdat het een leuk gezellig klein plekje is, maar vooral omdat wij bekenden hebben wonen in Culemborg. De Familie Veltman. We nodigden hun uit om de boot te bekijken en samen te eten. De hele familie was enthousiast en hun zoon Koen wou zelfs even meevaren voor een tijdje. We gingen dus de meivakantie van 2004 doorbrengen met z’n 6’en.

In Culemborg was de havenmeesteres van mening dat het vaarseizoen nog niet was begonnen, wij hoefden dus niets te betalen.

U kunt op 13 oktober de Gaïm, Linssen Grand Sturdy 500, varen in Yacht Charter Urk. Ook kunt u even naar de site voor meer informatie over verhuur, mocht u ook een keer van plan te zijn tochtjes te maken door heel Nederland.

1 reactie ↓

een reactie op “Koninginnendag en door naar Culemborg”

  1. Dick bos augustus 30, 2012 bij 6:24 am #

    Leuk verhaal, precies zoals het was

Plaats een reactie