Kap dicht en op naar Amsterdam

Er werd op 24-07-2003 koers gezet richting de favoriete Nederlandse stad van de kapitein, Amsterdam. De vaart ging vrij snel en de zon scheen nog, dus de cabrio-kap stond open. Niet veel later werd aan Hugo de taak gegeven om de ruitenwissers te bedienen en de kap dicht te doen, omdat het ontzettend begon de stormen en regenen. Alle schepen die met ons meevoeren gingen aan wal, maar wij ging snel door. We moesten en zouden Amsterdam bereiken!

We kregen een plekje aan de watersportvereniging Amsterdam, met een mooi uitzicht. Even later pakte we een tram richting Amsterdam centrum. Na even rondstruinen was het plan al snel gemaakt, we gaan s’avonds naar de film, maar daarvoor even snel een tentje opzoeken waar we kunnen eten. Met toeval stuiten we op een tapas restaurant in Amsterdam, “Castillo, Tapas Y Steaks”, dit was helemaal top en een unieke ervaring voor het hele gezin, want nog nooit hebben we met z’n 5’en tapas gegeten. Zeker een aanrader! Na tot 24:00 naar de film te zijn geweest was iedereen moe en kon iedereen lekker slapen.

De volgende dag was zeker niet minder belangrijk, de kapitein was jarig. Dick werd 45 op 25-07-2003, kreeg van de hele familie leuke presentjes op de Gaïm, waaronder een fijne whisky van de familie uit Kampen (zie hoofdstuk 4). Er wordt dwars door Amsterdam gevaren en de grachten in met onze mini-sturdy. Deze avond werd Dick flink verwend met tap bier en Barbeque op de 3 master, waaraan de Gaïm die avond lag. Dit was midden in het centrum bij het Centraal Station, een onrustige nacht, maar een erg gezellige avond.


Ook Amsterdam bezoeken met de Linssen Grand sturdy 500? Ga dan even naar Yacht Charter Urk voor meer informatie over de huur vaan de Gaïm.

1 reactie ↓

een reactie op “Kap dicht en op naar Amsterdam”

  1. Dick bos augustus 6, 2012 bij 9:55 pm #

    Het lijkt wel alsof dit gisteren gebeurt is

Plaats een reactie